Més salut, menys malbaratament
Cicle tardor Ciència a l’IEI - Gastronomia i ciència
Data d'inici
Activitat externa
- https://cultura.paeria.cat/ca/agenda/mes-salut-menys-malbaratament
- Més salut, menys malbaratament
- 2025-11-11T18:00:00+01:00
- 2025-11-11T19:30:00+01:00
- Cicle tardor Ciència a l’IEI - Gastronomia i ciència
Cicle tardor Ciència a l’IEI - Gastronomia i ciència
- Què?
- Cultura Conferència Ciència
- Quan?
- 11/11/2025 de 18:00 a 19:30 (Europe/Madrid / UTC100)
- On?
- Aula Magna de l’IEI. Plaça Catedral. 2, 25002 Lleida
- Ubicació virtual
- Lloc web extern
- Organitzador
- Organitzat per la Secció de Ciència de l'IEI
- Preu
- Gratuït
La ciència i la tecnologia que s’amaga darrere del que mengem: més salut, menys malbaratament Olga Martin Belloso, doctora en Ciències Químiques, catedràtica de la UdL i expresidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments Des de sempre, conservar els aliments ha estat clau per evitar-ne el malbaratament i garantir-ne la disponibilitat. Encara que la calor va ser la primera tecnologia usada, avui hi ha mètodes no tèrmics que preserven millor la qualitat nutricional i sensorial. Aquestes tècniques també permeten crear aliments més saludables, adaptats a necessitats específiques, i aprofitar subproductes. Així, la tecnologia alimentària contribueix a oferir productes més segurs, nutritius, sostenibles i personalitzats per a cada tipus de consumidor.