Cartell promocional: Gastronomia i Ciència.

Més salut, menys malbaratament

Cicle tardor Ciència a l’IEI - Gastronomia i ciència

Data d'inici

Activitat externa

Cicle tardor Ciència a l’IEI - Gastronomia i ciència

Què?
Cultura Conferència Ciència
Quan?
11/11/2025 de 18:00 a 19:30 (Europe/Madrid / UTC100)
On?
Aula Magna de l’IEI. Plaça Catedral. 2, 25002 Lleida
Ubicació virtual
Lloc web extern
Organitzador
Organitzat per la Secció de Ciència de l'IEI
Preu
Gratuït
Afegiu l'esdeveniment al calendari

La ciència i la tecnologia que s’amaga darrere del que mengem: més salut, menys malbaratament Olga Martin Belloso, doctora en Ciències Químiques, catedràtica de la UdL i expresidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments Des de sempre, conservar els aliments ha estat clau per evitar-ne el malbaratament i garantir-ne la disponibilitat. Encara que la calor va ser la primera tecnologia usada, avui hi ha mètodes no tèrmics que preserven millor la qualitat nutricional i sensorial. Aquestes tècniques també permeten crear aliments més saludables, adaptats a necessitats específiques, i aprofitar subproductes. Així, la tecnologia alimentària contribueix a oferir productes més segurs, nutritius, sostenibles i personalitzats per a cada tipus de consumidor.