Introducció

Festival l'Art a l'Horta

L'Art a l'Horta

Festival cultural i agroturístic de Lleida

Presentem un nou cicle cultural a l’Horta que s’organitza des de la  Regidoria de Cultura, amb la col·laboració d’altres departaments implicats com: Horta, Medi Ambient, Agenda Urbana, Promoció Econòmica-Mercats i  Turisme.

Durant 4 caps de setmana repartits al llarg de l’any, amb sessió tarda-vespre dissabtes i matinal de vermut diumenges, acompanyats d’espai de tast gastronòmi de l’horta, i espectacle cultural, sempre amb fil conductor lligat a la terra, a la natura, i a la temàtica que ens envolta. Tot acompanyat per proposta de gaudi de l’horta a través de caminades, o propostes de rutes en bici en les sessions de matí.

L’Horta de Lleida és un espai agrari on les principals activitats econòmiques són l’agricultura i la ramaderia. Però el seu caràcter distintiu ve marcat per la seva proximitat urbana, que condiciona un tipus determinat d’agricultura i la presència de components urbans.
La situació estratègica de l’Horta de Lleida, per la seva proximitat a Lleida ciutat, i el seu valor cultural i ecològic, ofereixen potencialitats de desenvolupament on es compatibilitza la producció agrària lligada al territori, la conservació del paisatge i l’ús social.


En aquesta línia, i reconeixent aquest paisatge com una de les majors singularitats de Ponent, agafem l’horta i, en concret, les DO: DOP Pera de Lleida, DO vins i caves Costers del Segre, i també forns amb IG Pa de Pagès Català, i l’Oli d’Oliva Verge extra - símbols de la gastronomia local - per construir un projecte cultural.

Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida es conceptualitza a mode de cicle espaiat en el temps, que segueixi la temporalitat dels tempos agrícoles i rurals per compartir aquests dos elements que ens son identitaris posant l’accent en la ubicació dels espectacles, partint d’un coneixement ampli de la programació cultural professional.


Educar i sensibilitzar quant a l’horta, els seus processos, conèixer què som, d’on venim i què mengem, acompanyats de tota una programació d'arts en viu vinculada a la terra, a l’origen, i a la contemporaneïtat, perquè la cultura, com l’agricultura, ens connecta a la perfecció amb passat, present i futur.